City in action 2022: Η δράση ξεκινάει…Δείτε την όλη εδώ!!!

Με τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις και τέσσερις μέρες γεμάτες δράση γιορτάζει η Πάτρα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στις 22 με 25 Σεπτεμβρίου 2022…

Ποδήλατα, rollers, skateboards και πατίνια θα είναι οι πρωταγωνιστές του τετραημέρου πλημμυρίζοντας το κέντρο της πόλης! Τα εναλλακτικά αθλήματα της πόλης ή αθλήματα δράσης όπως ονομάζονται, έχουν μπει δυναμικά στη ζωή της νεολαίας, αναγνωρίζονται πλέον ως ολυμπιακά αγωνίσματα και αποτελούν ταυτόχρονα τον σύγχρονο τρόπος μετακίνησης, μαζί με το ποδήλατο, στις πόλεις σε όλον τον κόσμο. Με αυτό το σκεπτικό σχεδιάστηκε η διοργάνωση City In Action, συνδυάζοντας τον εναλλακτικό αθλητισμό πόλης με το μήνυμα για μια καλύτερη ζωή στην πόλη μέσα από πράξεις βιώσιμης κινητικότητας! Με την σύμπραξη του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας, του Πατραϊκού Ομίλου Τροχοπέδιλων Πάτρας, της ομάδας τους Fifty – Fifty Τhe board shop, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πραγματοποιούνται:

– Ο 1ος Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας για όλους στις 24/09.

– Ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Rollers Πάτρας στις 25/9.

– Ο διαγωνισμός Skateboard Contest Patras 2022 στο ειδικά διαμορφωμένο skatepark που θα κατασκευαστεί στην πλατεία Γεωργίου.

– Το Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 23/9 και η Έκθεση Patras City Ecomobility Εxpo

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του τετραημέρου θα πραγματοποιούνται στην Πλατεία Γεωργίου δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όπως:

• sportive δράσεις με scates, rollers και ποδήλατα

• πίστες παιχνιδιού, εκπαίδευσης, προπόνησης και δεξιοτεχνίας

• skatepark

• επιδείξεις trial bikes

• live & dj events

• Έκθεση Action Sports & Ecomobilty

• εκπαιδευτικές δράσεις και ενημερωτικά περίπτερα φορέων

• σεμινάρια για την οδηγική ασφάλεια

Ιδιαίτερα για τα σχολεία έχουν σχεδιαστεί ειδικά προγράμματα στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου τα πρωινά, που θα περιλαμβάνουν

• Πίστα δεξιοτεχνίας ποδηλάτη 17 στόχων, με την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

• Πίστα Εκπαίδευσης Rollers

• Πίστα Scateboard

• Ενημέρωση για την οδηγική ασφάλεια

Η μουσική θα είναι κυρίαρχο κομμάτι σε όλη την διοργάνωση καθώς όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων στην πλατεία Γεωργίου θα παίζουν Djs sets, ενώ το κέφι θα κορυφωθεί σε δυο πολύ ιδιαίτερες βραδιές:

• στο 80s Disco Rollers Party στην Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία

• και στη μεγάλη δωρεάν συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, το Σάββατο το βράδυ στο Νότιο Πάρκο, στον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Οι δράσεις του Προγράμματος City in Action 2022 έχουν μεταξύ άλλων στόχο την επικοινωνία, την παρουσίαση και την ενημέρωση για θέματα που αφορούν σε καινοτόμες τεχνολογίες και πρωτότυπες εφαρμογές βιώσιμης κινητικότητας, καθώς επίσης για θέματα που αφορούν στις υποδομές, τα ειδικά κοινωνικά σύνολα, τις συνέργειες φορέων, αλλά και τις ενέργειες ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους. Μέσα από την πολυεπίπεδη θεματική αυτή διοργάνωση, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εντυπωσιακές επιδείξεις και αγώνες, να ψυχαγωγηθεί και να συμμετέχει σε πολλές από τις δράσεις. Παράλληλα να ενημερωθεί για το μήνυμα της έξυπνης κινητικότητας και να γνωρίσει τα πεδία δράσης και εφαρμογών στην περιοχή μας. Επίσης, σε συνεργασία με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, στις εκδηλώσεις θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα με Αναπηρία, ενώ διακεκριμένοι αθλητές ΑμεΑ θα πάρουν μέρος στον ποδηλατικό γύρο. Η γραμματεία της διοργάνωσης θα ξεκινήσει την λειτουργία της στην πλατεία Γεωργίου, δέκα μέρες νωρίτερα από την έναρξη των εκδηλώσεων, προκειμένου να μπορεί το κοινό να ενημερωθεί για τις δράσεις αλλά και να πραγματοποιήσει επιτόπου εγγραφές σε ότι ενδιαφέρεται. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα.

Πληροφορίες: cityinaction.gr

You might also like

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο